Sælg fra kun 14.950 kr. Alt inkl. Fuld service fra A-Z fra lokale Brikk mæglere som vurderer og fremviser.
Vordingborg er vokset op omkring kongeborgen og Gåsetårnet, som har været vidne til mange historiske begivenheder fra middelalderen. Det var nemlig her at Valdemar den Store samlede sine ledingsflåder for at drage i krig. Midt i Vordingborg finder man det gamle borgområde beliggende på en slotsbanke, hvor man kan se resterne af den 710 meter lange og 8 meter høje ringmur, som omkransede Danmarks vigtigste borganlæg i 1300-tallet. Det er også her man finder det kendte Gåsetårn, som er borgruinens bedst bevarede del og Vordingborgs vigtigste vartegn. Tårnet blev bygget i 1360’erne som en del af Vordingborg borg. Den gyldne gås på toppen af tårnet, blev sat derop for at gøre grin med det tyske hansaforbund, som var i krig med Kong Valdemar. Ved Vordingborg slotsruin støder man også på Danmarks Borgcenter, som er et historisk museum som formidler Danmarks historie med udgangspunkt i Dannebrogs hjemstavn, nemlig Vordingborg. Museet er indrettet i to gamle bindeværkhuse fra 1700-tallet og rummer en unik udstilling af artefakter fra Danmarks fortid. På borgcentrets særudstillinger vises arkæologiske fund fra Vordingborg og omegn, såsom smykker og våben, fra Valdemar Sejrs tid.
Vordingborg er hovedbyen i Vordingborg Kommune, som hører under Region Sjælland. Der bor omkring 11.943 borgere i Vordingborg og gennemsnitsalderen blandt dem er 44 år. Den aldersgruppe der udgør den størst procentmæssige del af Vordingborg, er borgerne på 65+år, tæt efterfulgt af borgerne i alderen 30-49 år.
Allerede omkring 1100-tallet blev borgen Vordingborg Slot opført. Senere i århundredet blev det roligere tider, og byen blev anlagt på det naturlige overfartssted til Falster. I midten af 1200-tallet har byen formentlig haft købstadstatus, og der blev middelalderen igennem kompenseret for det sparsomme opland med forskellige handelsprivilegier, såsom skattefrihed på de skånske sildemarkeder. Byen nød desuden også godt af de skiftende kongers tilstedeværelse på slottet. I 1400-tallet var Vordingborgs militære rolle bortfaldet, og ved middelalderens slutning forsvandt de store sildemarkeder også. Byen var nu hæmmet af sit dårlige opland, men borgen blev dog stadig anvendt som kongeresidens i 1500-tallet. Byen forblev dog stadig relativ lille uden nogen betydelig handel. I 1790’erne påbegyndtes en ny landevej mod nord, og handlen blev gradvist forbedret. Efter midten af 1800-tallet etableredes flere jernstøberier og andre mindre virksomheder, men udviklingen foregik hovedsageligt ved Masnedsund, grundet togstationens placering ved havnen. Da Vordingborg fik egen station samt overtog havnen i Masnedsund i begyndelsen af 1900-tallet fik byen et opsving og befolkningstallet steg.
Ifølge nyeste tal fra Finans Danmark, er den gennemsnitlige liggetid for parcel- og rækkehuse i Vordingborg på 159 dage. Dette er en stigning sammenlignet med det foregående år hvor liggetiden var på 125 dage.
Ifølge Finans Danmark, var der 119 handler på parcel- og rækkehuse i Vordingborg, i 3. kvartal af 2023. I 3. kvartal af 2022 var der 109 bolighandler. Antallet af bolighandler i Vordingborg er steget med 9.2% i løbet af ét år.
Prisudviklingen på parcel- og rækkehuse i Vordingborg, har ifølge Finans Danmark i det seneste registrerede kvartal, 3. kvartal af 2023, set en prisstigning på 7.1% i forhold til det forrige kvartal. På årsbasis er prisen faldet med 7.3% sammenlignet med samme kvartal, året før.
Sælg fra kun 14.950 kr. Alt inkl. Fuld service fra A-Z fra lokale Brikk mæglere som vurderer og fremviser.