Sælg fra kun 19.500 kr. Alt inkl. Fuld service fra A-Z fra lokale Brikk mæglere som vurderer og fremviser.
Kolding er Danmarks syvende største by og kan generelt set deles op i 10 forskellige områder, nemlig Bramdrupdam, Dalby, Harte, Lilballe, Seest, Gudsø, Nørre Bjert, Stubdrup, Vranderup og Eltang. Selvom hvert område er forskelligt også når det kommer til tilflyttere, så kommer de fleste tilflyttere (ifølge Kolding Kommune) fra kommunerne Vejle, Haderslev, Vejen, Aarhus, Odense, Fredericia, København, Esbjerg, Sønderborg og Aabenraa. Den største aldersgruppe blandt tilflytterne er de 20-23-årige, som udgør hele 23%. De sidste fem år har der årligt været mellem 3.600 til 4.300 tilflyttere til kommunen. Men der er rift om tilflyttere blandt landets kommuner, og det er selvfølgelig også en af grundene til, at Kolding nu styrker modtagelsen af nye borgere. Derfor har Kolding Kommune lavet en velkomstpakke med gratis billetter til en halv snes af kommunens kultur- og fritidstilbud. Yderligere laver kommunen også tre gange årligt et arrangement, hvor tilflyttere bliver modtaget i byrådssalen på Kolding Rådhus og herefter kommer ud på en bustur til nogle af byens største attraktioner og udviklingsprojekter.
Ifølge nyeste tal fra Finans Danmark, er den gennemsnitlige liggetid for parcel- og rækkehuse i Kolding på 131 dage. Dette er et fald sammenlignet med det foregående år hvor liggetiden var på 136 dage.
Jyllands sidste kongeborg kan findes i Kolding. Erik Glipping byggede middelalderborgen Koldinghus i 1268, for at vogte over Danmarks grænse mod syd. Fra sin slotsbanke er Koldinghus højt hævet over byen. I dag er der ingen spor af den oprindelige kongeborg. De tidligste spor af borgen er rester af 1400-tallets Koldinghus, som er opført under Christoffer af Bayern. I dag udgør Koldinghus det statsanerkendte museum for Kolding Kommune. Gennem museets 125-årige historie, har der været særlig fokus på indsamlingen af autentiske genstande, samt fokus på dansk sølv gennem de sidste 400 år. Museet på Koldinghus modtager over 100.000 gæster om året, og udover deres faste udstillinger om slottets historie, lægger museet også vægt på levende formidling som f.eks. udklædningsværksted, rundvisninger med guider i historiske dragter, samt ridderfester og renæssancefægtning. Er man mere til det kunstneriske, burde man overveje at tage et kig forbi Trapholt. Museet blev indviet i 1988, og udstiller moderne kunst og design. Trapholt viser skiftende udstillinger med kunst, design og kunsthåndværk, og museet har desuden en stor samling af dansk møbeldesign. Har man børn, og brug for lidt familiehygge, kan man tage til Legeparken. Denne park ligger centralt, tæt på Koldinghus og centrum, og har et stort udvalg af aktiviteter for børnene. Her finder man en stor legeplads, en minigolf bane, samt en 5000 m2 kunstig sø, med gratis robåde og cykelbåde hvor det er muligt at tage sig en sejltur i selskab med ænderne. Der er mulighed for at grille, eller nyde lækkerier fra kiosken. Legeparken er åbent året rundt, og er desuden gratis.
Byens beliggenhed nær grænsen til Sønderjylland og på ruten mellem Ribe og de skånske sildemarkeder, gav byen en vigtig position middelalderen igennem. De skiftende konger i Danmark benyttede desuden Koldinghus som residens, og trak derfor også mange fornemme personer til byen, hvilket skabte et godt grundlag for byens videreudvikling. De mange krige gik dog hårdt ud over byen og slottet, og byens udvikling stoppede brat. Under industrialiseringen kom der efterhånden små fabrikker til byen, og i 1866 førtes jernbanelinjen fra Fredericia til Kolding, og byen blev herefter knudepunkt for jernbanerne til Tyskland og Esbjerg. Med motorvejenes anlæggelser fra 1970’erne og frem, kom Kolding til at ligge endnu mere centralt i det trafikale net, og desuden blev havnen udbygget, så den i dag er Danmarks 10. største erhvervshavn.
Ifølge Finans Danmark, var der 197 handler på parcel- og rækkehuse i Kolding, i 3. kvartal. I 3. Året før var der 171 bolighandler. Antallet af bolighandler i Kolding er steget med 15,2% i løbet af ét år.
Prisudviklingen på parcel- og rækkehuse i Kolding, har ifølge Finans Danmark i det seneste registrerede kvartal, set en prisstigning på 6,7%, med en samlet årlig prisændring på 5,6%.
I forhold til ejerlejligheder, har der i det seneste registrerede kvartal, været et prisfald på 10,1%, med en samlet årlig prisændring på -2,0%.
Kolding er en dynamisk by med en stærk kombination af erhvervsliv, uddannelsesmuligheder og smuk natur. Byen har et rigt kulturliv med Koldinghus, Designskolen og gode shoppingmuligheder, samtidig med at den tilbyder en attraktiv beliggenhed tæt på motorvejen og offentlig transport.
Boligmarkedet i Kolding spænder bredt fra moderne lejligheder i centrum til villaer og rækkehuse i de attraktive boligområder som Bramdrupdam, Seest og Vonsild. Med grønne områder, fjorden og et stærkt foreningsliv er byen ideel for både familier, studerende og seniorer.
Uanset om du sælger en villa, et rækkehus eller en ejerlejlighed, hjælper vores erfarne ejendomsmæglere dig med at opnå den bedste pris. Vi benytter data og digitale markedsføringsværktøjer til at sikre maksimal eksponering af din bolig og en effektiv salgsproces.
Med Brikk får du en professionel og prisvenlig ejendomsmægler, der guider dig trygt gennem hele bolighandlen – uden unødvendige omkostninger.
Sælg fra kun 19.500 kr. Alt inkl. Fuld service fra A-Z fra lokale Brikk mæglere som vurderer og fremviser.